... aan het woord

Milou en Bas Vloet
Klant

Milou en Bas Vloet
Klant

Wim en Mia Uijen
Klant

Wim en Mia Uijen
Klant

Maikel en Claudy van Dorst
Klant

Maikel en Claudy van Dorst
Klant

Heidi Oosterveen - Van der Krabben makelaardij
Makelaar

Heidi Oosterveen
Makelaar

Interview Milou en Bas Vloet

Nieuwbouw geeft veel keuzevrijheid

We kunnen straks nog steeds te voet naar het centrum van Oss. Dat komt goed uit, want we houden van winkelen en gaan graag uit eten. Ook blijven we dicht bij onze familie en vrienden wonen. We gaan bijna iedere dag even kijken bij de bouw.

Onze zoektocht naar een nieuwe woning duurde ander half jaar. We wilden groter wonen met een lichte, ruime woonkamer. Geen bestaande bouw, maar nieuwbouw of een kavel. Ik vind het fijn om veel keuzevrijheid te heb ben: waar komt de keuken, hoe delen we de kamers in en wat voor badkamer willen we? Ons huidige appartement was ook nieuwbouw, dus we wisten al wat er bij komt kijken.

Milou en Bas Vloet

Ik vind Park Zwanenberg een mooie uitstraling hebben. Alles is één steen. Het type Lupine paste precies bij onze woonwensen. De woonkamer heeft ramen aan drie zijden en de tuin is groot. Het zit qua formaat tussen een rijwoning en een twee-onder-een kap in. De meeste keuzes zijn inmiddels gemaakt. De keuken en badkamer zijn besteld, de lichtpunten hebben we bepaald en we hebben gekozen voor een extra toilet boven. Door het maken van die keuzes gaat het plan steeds meer leven. Het liefst verhuizen we morgen al. Alleen nog even ons huidige appartement verkopen.

Deel dit interview:

Interview Wim en Mia Uijen

Van bedrijventerrein naar wonen in een park

In 2016 verandert er veel. We verhuizen na de zomer van industrieterrein Danenhoef naar Park Zwanenberg en we verkopen ons transportbedrijf. Nu we allebei de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt, wordt het tijd voor iets anders. En op een bedrijventerrein wonen zónder dat je er een bedrijf hebt; dat is niet leuk.

Spannend is het wel, wennen ook. We hebben bewust voor nieuwbouw gekozen omdat ik niet van klussen houd. Met een bestaande woning is altijd wel wat. Een aantal keer reden we langs Park Zwanenberg. Het goede gevoel groeide. Het weidse uitzicht, de gezelligheid van wonen in een cluster -ik houd wel van een praatje- en op loopafstand van het centrum. Het is ideaal voor ons. Eigenlijk wilden we een seniorenwoning, maar die waren al gauw verkocht. We kozen voor type Kamille: een groot huis met trappen, maar gelukkig zijn we nog fit.

Wim en Mia Uijen

Tennissen kan ik straks dichtbij huis en wandelen doe ik in de omliggende parken. Of ik ga naar Herperduin, zo ver is dat niet. Het nieuwe huis brengt grote veranderingen voor ons, niet alleen qua omgeving en invulling van ons leven, maar ook qua glasvezel en kabelverbinding. Want die zijn er op het industrieterrein niet.

Deel dit interview:

Interview Maikel en Claudy van Dorst

Modern, maar niet te strak en lekker ruim

Ik ben geboren in Oss en heb er tot een jaar of zeven geleden gewoond. Inmiddels wonen we al een aantal jaar in Eindhoven met ons gezin. We zochten een grotere nieuwbouwwoning in Oss of Eindhoven. Nieuwbouw omdat je dan een huis van begin af aan naar je eigen hand kunt zetten. Voordeel van Park Zwanenberg is dat je dichtbij het centrum woont, op fietsafstand van het station en vlakbij groen.

SWe vinden Park Zwanenberg een mooi project. Modern, maar niet te strak, wij houden niet van ‘blokkendozen’. Het is speels, niet zo rechttoe rechtaan en het lijkt ons erg leuk om met mensen in verschillende levensfases in een hofje te wonen. We kozen voor Kamille vanwege de grootte van het huis. Genoeg ruimte voor ons hele gezin en een ruime tuin om heerlijk buiten te zitten.

Maikel en Claudy van Dorst

Ons oude huis hebben we gelukkig relatief snel verkocht, dat was een voorwaarde voor ons. Momenteel wonen we in een huurwoning. Wonen in Oss lijkt me ook leuk voor onze kinderen. Het naastgelegen Sibeliuspark wordt opgeknapt en je bent ook snel in de stad. Hopelijk kan onze oudste dochter het volgende schooljaar beginnen op haar nieuwe school.

Deel dit interview:

Interview Heidi Oosterveen - Van der Krabben makelaardij

Wonen in een groen park, op fietsafstand van het centrum en dichtbij allerlei voorzieningen; dat is iets nieuws in Oss. Op een plek met een lange historie gaan nu mensen van alle leeftijden wonen. Een locatie die makelaar Heidi Oosterveen van Van der Krabben makelaardij persoonlijk kent: ook zij is in het ziekenhuis geboren.

Het zijn vooral mensen uit de omgeving die interesse hebben in Park Zwanenberg. "Soms verhuizen ze maar een paar kilometer", weet Heidi. "Ze zijn gehecht aan hun stad en de centrale ligging van de wijk. De huizen zijn heel divers; van rijtjeswoning tot semibungalow. Daardoor heb ik mensen van alle leeftijden aan mijn tafel zitten. Starters die vanuit hun ouderslijke huis hun eerste woning kopen, jonge gezinnen, tweeverdieners wiens kinderen het huis uit zijn tot aan een dame die graag centraal en zelfstandig wil wonen maar voor de toekomst het gelijkvloerse van een patiowoninge belangrijk vindt."

Kopen van een tekening

Hoe koop je een huis van een tekening? Dat is het lastige bij de aankoop van een nieuwbouwwoning. Aan mij de taak om mensen te helpen een goed beeld te krijgen van hun toekomstige woning. Want hoe groot is een kamer van 4 bij 5 meter eigenlijk? En wat betekent het als je je keuken voorin de woning wilt of een dakkapel op zolder laat plaatsen? Als het kan, laat ik zien waar ik over praat. We hebben bijvoorbeeld een bouwsteen en dakpan op kantoor liggen zodat mensen zien hoe 'een lichte steen' en 'een antracieten dakpan' eruitziet. Artist impressions helpen ook. Bovendien geef ik mensen de tip om hun meibels op schaal uit te knippen en in de kamers te leggen. Dan zie je echt of er nog ruimte is voor nachtkastjes naast het bed of een piano in de woonkamer

Van der Krabben makelaardij

Eigen smaak

Voor de kopers van fase 1 is de sprong in het diepe het grootst: er is nog geen voorbeeldwoning beschikbaar. De kopers van de tweede fase hebben het voordeel dat ze ter plekke kunnen kijken hoe het er nu uitziet, wonen in een park met als familie gegroepeerde huizen. En hoe groot de huizen daadwerkelijk zijn. Groot voordeel van nieuwbouw is dat je veel zelf kunt bepalen. Je maakt keuzes voor een keuken, badkamer en vloeren op basis van je eigen smaak. Daarnaast hoef je de eerste jaren niet te klussen, zijnde huizen energiezuinig en krijg je garantie op veel zaken.

Afwisselend en interessant

Wat ikzelf mooi vind aan Park Zwanenberg? Het groen, de algehele uitstraling en dat de huizen binnen een cluster zo verschillend zijn. Dat maakt het afwisselend en interessant. Van de Krabben makelaardij is van begin af aan betrokken bij het project. We hebben meegedacht over de prijsklasse en woningtypen. Als makelaar weten wij heel goed waar vraag naar is. In mijn optiek beantwoordt Park Zwanenberg aan deze vraag. En het leuke voor mij persoonlijk is dat ik de kopers mag begeleiden, van eerste gesprek tot het maken van alle beslissingen en uiteindelijk het drinken van een kopje koffie bij het bewonderen van het eindresultaat.

Deel dit interview:
Top
Ik heb belangstelling  Ik heb belangstelling

Femke de Laat
ERA vb&t Makelaars Den Bosch
Leeghwaterlaan 20
5223 BA 'S-HERTOGENBOSCH
0885454645
nieuwbouw@eravbtmakelaars.nl

Femke de Laat

Heidi Oosterveen
Van Der Krabben Makelaardij B.V.
Gasstraat 20A
5349 AA OSS
0412632928
nieuwbouw@krabben.nl

Heidi Oosterveen
Ligging van het project